INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Cercetarile stiintifice

Oamenii de stiinta stiau deja ca un tantar infectat cu \"popcorn\" traieste doar pe jumatate cat un tantar sanatos, reducandu-se astfel si probabilitatea ca el sa dea mai departe maladia; avand in vedere si faptul ca nematoda are nevoie de o perioada de incubatie lunga inainte de a trece la om, doar tantarii \"batrani\" sunt considerati prin urmare cu adevarat infectiosi. Ce cauzeaza moartea prematura a tantarilor infectati? Potrivit cercetatorilor de la Oxford, parazitul provoaca o super-activare a sistemului imunitar al Aedes aegypti, care ataca nematoda impiedicand-o sa se mai dezvolte. In plus, activarea sistemului imunitar, cu costurile metabolice pe care le presupune, reduce durata de viata a tantarilor infectati.

Protagonistul celui de-al doilea studiu, condus de cercetatorii de la Laboratorul European de Biologie Moleculara din Germania si Institutul National de Cercetari Medicale din Franta, este Anopheles gambia, tantarul responsabil de transmiterea malariei. Studiind ADN-ul acestor tantari, oamenii de stiinta au identificat o gena care ii face imuni la contagierea cu plasmodiul vinovat de transmiterea maladiei la rozatoare. TEP1 exista in doua forme diferite, dar utilizand tehnici de interferenta ARN combinate cu tehnici de secventiere genomica, ei au descoperit ca doar una dintre aceste forme garanteaza tantarului imunitatea in fata contagierii cu plasmodiu. Asadar, teoretic, este posibila crearea, intervenind asupra mostenirii genetice, a unor generatii de tantari imuni la parazit si prin urmare incapabili sa transmita maladia.

n cadrul primului studiu, Zakaria Kambris si echipa lui de la Universitatea Oxford au studiat Aedes aegypti, tantarul-vector al nematodei care provoaca filariaza limfatica, o boala ce afecteaza peste 120 milioane de persoane in intreaga lume. Cercetatorii au descoperit ca, infectand tantarul cu o anumita tulpina de parazit - Wolbachia, denumit in varianta genetica \"wMelPop\" (\"popcorn\")-, este posibila reducerea semnificativa a capacitatii acestuia de a transmite filariaza.

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.