INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

 • tel: 0722.272.118
 • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
 • website: www.tantari-plase.ro
 • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Insecte la distanta

Amestecuri aromatice pentru alungarea insectelor


Si totusi cum tinem insectele la distanta? Pentru a nu fi tinta lor, turnati cateva picaturi de uleiuri eterice pe haine. mirosul unora dintre ele nu este suportat de majoritatea zburatoarelor de acest gen. Puteti utiliza uleiuri de arbore de ceai, de garofita, eucalipt, menta si levantica. De asemenea puteti amesteca ulei eteric de muscata, levantica si lemn de santal.

Tinand cont de urmatoarele recomandari, probabilitatea de a cadea victima unei insecte va fi cu siguranta mult mai mica:

 • Puneti plase speciale in tocurile ferestrelor;
 • Asezati in casa lamai prin care ati introdus cuisoare (planta aromatica): sunt o excelenta modalitate de a alunga tantarii;
 • Dizolvati cinci picaturi de ulei esential de citronella intr-un pahar cu apa si tamponati pielea expusa;
 • Daca aveti animale de casa, controlati-le zilnic, deoarece atat cainii, cat si pisicile pot aduce de afara capuse;
 • Nu starniti albinele si viespile. Daca stati in apropierea lor, va pot ataca, iar urmarilep ot fi in unele cazuri chiar dramatice;
 • Daca ati iesit la iarba verde aveti grija sa astupati sticlele cu un dop. Inainte de a bea, verificati daca in recipient nu este vren \"musafir nepoftit\";
 • Folositi lumanri parfumate si uleiuri eterice pentru a alunga insectele de orice fel;
 • Mancati usturoi si luati o doza zilnica de vitamina B1 (tiamina) si zinc;
 • Nu umblati desculti prin iarba, deoarece exista pericolul de a calca pe o insecta;
 • Nu folositi cosmetice sau parfumuri puternice deoarece atrag insectele.    
 • O data cu incalzirea temperaturii de afara, isi fac aparitia in peisaj si insectele. Daca majoritatea sunt absolut inofensive, cateva pot provoca neplaceri: tantarii se dovedesc vampiri in miniatura, albinele, viespile si taunii introduc venin, capusele pot transmite o infectie bacteriana numita boala Lyme...

  De obicei, reactia alergica la secretiile cu care ne cadorisesc micutii atacatori se rezuma la usturime, mancarime, inrosire, durere si umflatura locala, insa unele persoane pot suferi la venin o inflamare foarte periculoasa a cailor respiratorii.

  Leac rapid pentru intepaturile de tantari

  Te-a muscat vreuna? In numai cateva minute, locul vatamat s-a inrosit... se umfla si provoaca mancarimi serioase. Remediu? Fa un amestec de uleiuri esentiale de menta si 100 ml de alcool alb. Tamponeaza zona afectata si mancarimea va disparea imediat.

  Decoct de arnica

  Un alt remediu excelent pentru intepaturile de viespi, albine sau tantari este decoctul de arnica.Se prepara din 10 g de flori de arnica la 1 l de apa fiebinte. Se lasa vasul acoperit 10 minute, apoi se strecoara. Se imoaie o bucata de tifon in ceaiul rece si se aplica pe zona in care s-a produs intepatura. Compresele se mentin aproximativ 10 minute iar procedura se repeta de cateva ori pe zi.

  \"\"Amestecuri aromatice pentru alungarea insectelor

  PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

  Pe balamale

  Cu rulou vertical

  PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

  Cu rulou vertical

  Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

  Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

  De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

  In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.