INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Intepaturile albinelor si viespilor

Aveti grija sa nu va lasati copiii in preajma stupilor, sa nu stea desculti in gradina, sa nu lase mancaruri si bauturi dulci aproape de locul in care se joaca. De asemenea, e important sa nu fie imbracati cu haine de culoare inchisa sau facute din materiale cu imprimeuri florale.

Albinele si viespile Intepaturile acestora arata ca niste pete de culoare rosie cu un punct negru in mijloc. Punctul negru este acul insectei si sacul cu venin. Ele trebuie indepartate cat mai repede dar cu grija in asa fel incat veninul sa nu se raspandeasca in sange. Apoi se spala locul cu apa si sapun sau se foloseste o solutie obtinuta din apa cu bicarbonat de sodiu (sau doar apa cu sare). Se pot aplica comprese cu apa rece sau gheata pe zona afectata. Daca durerea este foarte intensa medicul va recomanda paracetamol. In cateva ore umflatura se va retrage si durerile vor scadea. Dar daca ati fost intepati in mai multe locuri sau in gura trebuie sa mergeti la medic (mai ales daca este vorba de copii).

Complicatii
Exista riscul ca in cazul unora dintre persoanele intepate de insecte sa apara complicatii sub forma de infectie sau reactie alergica. In aceste situatii e important sa ajungeti cat mai repede la medic iar partea intepata sa fie tinuta mai jos decat nivelul inimii. Reactia alergica sau socul anafilactic poate provoca moartea bolnavului daca nu se iau masuri imediate.

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.