INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Intepaturile insectelor

Cei mai sensibili la înţepătura insectelor sunt copiii, deoarece au pielea mai fină şi nu ştiu să se apere. „Copiii nu suportă mâncărimea, se scarpină şi-şi fac răni mici care favorizează infectarea. Astfel, apar zone roşii care se pot transforma în noduli mici, cu mâncărime şi durere. Zona afectată se umflă“,

La persoanele predispuse la alergii pot apărea reacţii severe, cu roşeaţă, care se întinde, dureri intense, umflături de dimensiuni mai mari, dar şi dificultăţi de respiraţie, oboseală, vărsături, hipotensiune arterială ori tahicardie.

„Cele mai periculoase sunt înţepăturile din jurul buzelor, limbii ori ochilor. La persoanele alergice mai ales, în foarte scurt timp, apare o umflătură a feţei, cu senzaţie de sufocare. Astfel de manifestări reprezintă o urgenţă medicală“,

La adulţi, după înţepăturile de insecte apar doar semne locale: zone roşii cu un punct mai colorat la mijloc, roşeaţă şi umflături.

„Cele mai periculoase sunt înţepăturile din jurul buzelor, limbii ori ochilor. La persoanele alergice mai ales, în foarte scurt timp, apare o umflătură a feţei, cu senzaţie de sufocare. Astfel de manifestări reprezintă o urgenţă medicală“, mai spune dermatologul Oana Clătici.

Fereşte-te mai ales de înţepăturile de viespi, albine sau furnici, deoarece dau adesea reacţii alergice. „Înţepăturile de albine sau viespi se recunosc uşor pentru că apare o pată de culoare roşie cu punct negru în mijloc, din cauza acului insectei sau sacului de venin, iar zona afectată este foarte dureroasă“, explică medicul.

Căpuşele, purtătoare de bacterii

Viespile înţeapă adesea direct în venă, de mai multe ori, iar dacă eşti alergic la venin, înţepătura poate fi fatală, cauzând şoc anafilactic, anxietate, frisoane, transpiraţie şi hipotensiune arterială.

Periculoase sunt şi înţepăturile de căpuşă, deoarece pot fi purtătoare de bacterii. În urma înţepăturii, apare o zonă roşie de dimensiuni mari. După câteva săptămâni, apar şi simptome asemănătoare gripei: febră, dureri de cap, dureri în gât, ganglioni inflamaţi, oboseală, dureri musculare şi transpiraţie. Tratamentul constă într-o cură de antibiotice timp de trei-patru săptămâni. Majoritatea înţepăturilor de păianjen sunt inofensive.

„Apare o leziune roşie-vineţie, înconjurată de un cerc roşcat la exterior. Pot apărea însă şi inflamaţii locale, căldură, durere, umflături, dar şi febră, frisoane, dureri de cap şi abdominale. Sunt periculoase două specii de păianjen: văduva-neagră şi pustnicul. Primul este negru lucios, cu un semn roşu în formă de clepsidră pe burtă, iar al doilea este maro, cu un semn alb pe spate în formă de vioară. Este foarte bine dacă reu- şim să prindem insecta care ne înţeapă pentru a o identifica“, adaugă Oana Clătici.

De regulă, înţepăturile de ţânţari nu sunt periculoase. „Există însă şi persoane cu o sensibilitate mai mare la aceste înţepături care pot dezvolta reacţii mai intense, înroşiri sau mâncărimi. Mai sensibili pot fi copiii, pe pielea cărora pot apărea leziuni mai puternice. Dacă se scarpină în acele zone, se pot suprainfecta. De aceea, la copii, înţepăturile se tratează cu unguente cu antibiotice. Pentru a scăpa de mâncărimi, părinţii pot folosi dermatocorticoide”, recomandă Costin Căruntu, medic dermatolog la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Înţepăturile de ţânţari pot fi prevenite cu ajutorul unor produse speciale pe care le poţi cumpăra din farmacii. Medicii îţi recomandă să le aplici rar pe pielea copiilor deorece aceştia pot avea reacţii de hipersensibilitate la una dintre substanţele conţinute, manifestate prin mâncărimi şi înroşiri.

PRIM-AJUTOR
Ce faci după ce ai fost înţepat de o insectă:

· Scoate acul, cu o pensetă, fără să îl rupi şi fără să presezi săculeţul de la capătul acului. Altfel, veninul se duce în piele.

· Scoate-ţi bijuteriile din jurul zonei care urmează să se umfle.

· Spală-te cu apă şi săpun şi dezinfectează zona cu alcool. Poţi folosi şi o soluţie din apă cu bicarbonat de sodiu.

· Pune comprese cu apă rece.

· Pune comprese cu varză crudă, pătrunjel, frunze de pătlagină, busuioc, mentă.

· Când pleci în vacanţe, ia cu tine un preparat antialergic pe care îl găseşti în farmacii, vitamina C, calciu, antiinflamatorii.

Cele mai periculoase sunt înţepăturile din jurul buzelor, limbii ori ochilor, care pot cauza umflături, frisoane şi senzaţii de sufocare. Înţepăturile de viespi, albine, furnici sau căpuşe dau de cele mai multe ori reacţii alergice. Din acest motiv, specialiştii îţi atrag atenţia să te fereşti de aceste insecte, iar dacă apar frisoane, dureri de cap sau hipotensiune arterială, mergi la medic. Şi înţepăturile de ţânţari pot fi periculoase, mai ales pentru cei mici.

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.