INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Intepaturile tantarilor

Riscurile la care ne expunem atunci cand nu ne protejăm impotriva ţanţarilor
Inţepături supărătoare
Inţepăturile de ţanţari provoacă aproape intotdeauna o reacţie de apărare din partea organismului care se manifestă prin inroşirea pielii şi formarea unei umflături iritante. In cazuri speciale, se produc leziuni şi infecţii cauzate de infectarea prin scărpinare, sau chiar febră.
Copiii - Ţintele cele mai uşoare
Copiii sunt ţinte ideale pentru ţanţari: au pielea subţire, vasele sanguine superficiale, uşor de pătruns, şi un somn adanc. Copilul nu suportă mancărimea, aşa că se va scărpina mai mult decat un adult, cauzandu-şi mici răni care favorizează infectarea cu bacteriile aflate in mod normal pe piele.
Boli prinse din zbor
Prin inţepătură, unele specii de ţanţari pot inocula in circuitul sanguin al persoanei afectate agenţi patogeni cum ar fi malaria, febra galbenă şi alte boli. In zonele geografice in care astfel de boli patologice sunt răspandite, insectele reprezintă un mijloc de transmitere a maladiilor

Ţanţarii pot fi găsiţi oriunde in lume, mai ales in zonele cu umiditate puternică. In cadrul speciei, se face o diferenţiere de roluri intre masculi şi femele. In timp ce masculii se mulţumesc să se hrănească şi să se odihnească, femelele au nevoie de sange pentru a-şi procura proteinele indispensabile pentru maturizarea aparatului reproductiv şi pentru producerea de ouă. Femelele sunt dotate cu un sistem senzorial complex pentru detectarea “donatorului de sange” care orientează insecta prin perceperea unor factori stimulatori. Femelele sunt atrase in special de căldură, de umiditate, de culori şi de parfumuri intense.
Indată ce obiectivul este fixat, ţanţarul femelă se aşează pe piele şi inţeapă folosindu-se de o trompă dotată cu mici dinţişori prin care suge sangele. Inţepătura nu ajunge la terminaţiile nervoase şi astfel persoana nu işi dă seama că este inţepată de ţanţar şi nu simte durerea. După ce se hrăneşte cu sange, femela ţanţar depune ouă pentru a relua un nou ciclu de viaţă. Prin inţepătura femelelor pot fi transmise multe boli infecţioase, unele deosebit de grave, cum ar fi malaria, febra galbenă, denga şi diferite forme de encefalite.
Ţanţarii se inmulţesc in mlaştini, lacuri sau oriunde există apă stătătoare. Pentru a minimiza expunerea la inţepăturile de ţanţari e bine să schimbăm periodic apa din recipiente, să avem grijă ca iarba dimprejur să fie bine tăiată pentru că de obicei acolo le place acestora să stea. De asemenea, e bine să alegem locuri pentru a petrece timpul in aer liber care să beneficieze de o uşoară briză, pentru că ţanţarii nu pot zbura cand bate vantul. Este indicat să purtăm haine deschise la culoare deoarece ţanţarii sunt atraşi de culorile inchise şi să nu folosim produse de ingrijire cu un miros foarte pronunţat.

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.