INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

La ce se mai folesesc plasele de tantari

Plasele devin voaluri de mireasă

Distribuirea de plase a fost organizată de Consorţiul malariei, unul dintre cele mai mari organizaţii de caritate din Africa pentru eradicarea cazurilor de malarie, înfiinţat în 1994 de către Departamentul Regatului Unit pentru Dezvoltare Internaţională (DFID), ca un centru de expertiză privind controlul malariei. Până în prezent au fost distrubuite în Africa aproximativ nouă milioane de plase de ţânţari.

Din păcate, nu întotdeauna plasele sunt folosite corect. În Uganda, plasele de ţânţari au fost utilizate la pescuit, sau au fost transformate în voaluri de mireasă. În unele sate din Uganda şi Kenya, oamenilor le-a fost frică să folosească plasele de culoare albă, deoarece în cultura lor albul simbolizează moartea. Pe coasta din Kenya, oamenii au făcut menţiunea că \"plasele vorbesc\", ei fiind convinşi că acestea vorbesc cu ei. Sau unele femei din Kenya se feresc să le folosească de teamă să nu devină infertile, datorită insecticidului aplicat pe ele.
Dr. Elizabeth Juma, director al diviziei de control a malariei la Ministerul Sănătăţii, consideră că este greu să-i determini pe oameni să-şi schimbe comportamentul. \" Trebuie să convingi oamenii să-şi facă un obicei din a agăţa o plasă\", a spus Juma. În multe case din Kenya, nu există o zonă fixă de dormit, un loc protejat de ţânţari. \"Oamenii trebuie încurajaţi de a amenaja corespunzător locul de dormit\", a afirmat Juma.

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.