INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Sfaturi contra tantarilor

De ce are tantarul nevoie de sange?

Masculul tantar raspunde stimulilor femelei tantar, cea care in urma apropierii dintre cei doi pastreaza sperma intr-un saculet situat dedesubtul abdomenului. Insa, pentru pastrarea oualor, femela are nevoie de un aport suplimentar de proteine. O buna sursa o constituie sangele.

Nu va lasati prada tantarilor!

  • Limiteaza zonele descoperite purtand haine lejere dar lungi
  • Puteti da pe haine cu un anumit insecticid de tantari
  • Si pe piele puteti aplica solutii impotriva tantarilor. Trebuie atentie in vederea aplicari acestor solutii la copii si la femeile insarcinate.

Daca mergeti in vacanta, inafara Europei trebuie avut grija la speciile de tantari din zonele respective pentru ca ei pot transmite diferite boli. Astfel, anofelii transporta plasmodium, responsabil cu paludismul. E bine sa fiti vigilenti si sa va protejati preventiv si sa aveti un tratament impotriva acestei boli. Aceasta este una dintree bolile raspandite de tantarii exotici, dar trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca acestia pot transmite virusi foarte greu de tratat.

Cum o face?

Dintre multitudinele de specii de tantari care traiesc in tara noastra, peste 300 prefera si omul. Putine sunt capabile sa transmita boli, insa trebuie atentie. Astfel, tantarul se ghideaza dupa simtul olfactiv ca unul dintre criteriile de selectie a “victimei”. O data gasita, tantarul iis scoate seringa capabila sa perforeze pielea pana la capilarul sanguin. Inainte de aspiratie, putina saliva anticoagulanta este injectata si festinul poate incepe. Tocmai aceasta saliva este responsabila de roseala si umflatura din zona.

A sosit vara, sezonul tantarilor a inceput. Fie ca sunteit in casa sau iesiti la plimbare, la picnic, la gratr tantarii pot face din voi niste victime. Unii sunt mai atragatori in fata tantarilor, altii nu. De ce? Vom afla in randurile ce urmeaza!

Portretul victimei ideale:

  • Unii cad victima tantarilor mai mult decat altii. Ce ii determina pe tantari sa aleaga anumite persoane si nu altele? In primul rand, factorul olfacitv, mirosul pielii care poate fi reperat de catre tantar de la 50 de metri distanta.
  • Persoanele care au o mare concentratie de steroizi sau colesterol la suprafata pielii sunt printre favoritii tantarilor. Asta nu tine de nivelul colesterolului, ci de capacitatea de a-l produce.
  • De asemeni, tantarii repereaza cantitatea de acid, cum ar fi acidul uric. La fel si gazul carbonic. Adultii si in special femeile insarcinate il produc in cantitati mai mari decat copiii.

Important de retinut e ca, daca vreti sa scapati de acul tantarilor, preferabil e sa stati culcat intr-un loc decat sa jucati fotbal, sa zicem, pentru ca miscarile voastre vor atrage tantarii la fel ca si exhalarea excesiva de gaz carbonic sau producerea de acid.

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.