INFORMATII TERMOPANE

CONTACT

  • tel: 0722.272.118
  • e-mail: iosif.cobzi@yahoo.com
  • website: www.tantari-plase.ro
  • zona de lucru: Bucuresti si imprejurimi, Afumati, Balotesti, Baneasa, Berceni, Bragadiru, Cernica, Corbeanca, Cornetu, Crevedia, Prelungirea Ghencea, Snagov, Tunari

Tantari

Descoperirile i-au surspins pe cercetatori care pretindeau ca femelele de tantari ar fi surde. Acestea produc in mod normal o frecventa a batailor din aripi de 400 hertzi, in timp ce a masculilor este de 600 hertzi.

Oamenii de stiinta au studiat sunetele emise de tantari inregistrandu-le cu ajutorul unui microfon special. Acestia au mai descoperit ca tantarii devin foarte sensibili la sunete mai inalte de o frecventa de 2.000 hertziPentru unii tantari, bazaitul, adica sunetul batailor din aripi, pe care noi oamenii il gasim extrem de enervant, este muzica romantica, potrivit descoperirilor oamenilor de stiinta americani de la Universitatea Cornell, din Ithaca, New York.

Perechile de insecte care se curteaza isi canta serenade una alteia alcatuind un remarcabil duet in aer, informeaza Daily Mail. Ambii parteneri isi regleaza sunetele individuale pana ating amandoi aceeasi frecventa, de 1.200 hertzi.

 

PLASE DE TANTARI PE BALAMALE

Pe balamale

Cu rulou vertical

PLASE DE TANTARI CU RULOU VERTICAL

Cu rulou vertical

Sunt plasele de tantari care nu necesita indepartarea de la fereastra pe timpul iernii. Plasa se ruleaza in caseta de sus fara grija ca daca sta deschisa vantul o poate indoi sau deforma(cum se poate intampla la cele pe balamale cand stau deschise si nu sunt supravegheate).

Nu necesita spatiu in exterior pentru deschidere si din aceasta cauza se pot monta si acolo unde exista grilaje pe exterior, sau pe balcoane unde exista sarme de intins rufe, etc.

De asemenea blocarea acestor plase se face in doua puncte de blocare, iar pentru ridicare montam special un amortizor care are rolul de a incetini(amortiza) viteza de ridicare a plasei atunci cand plasa se ruleaza in caseta. Latimea ghidajelor laterale permit plasei sa intre in ele peste 3 cm(fata de alte sisteme de plasa tip rulou la care plasa patrunde in ghidaje mult mai putin si un vant mai puternic o poate scoate de acolo.

In speranta ca aceste informatii despre plasele de tantari v-au fost folositoare in decizia pe care o veti lua, speram sa faceti ea mai potrivita alegere, iar daca va mai putem ajuta cu alte detalii sau lamuriri va asteptam sa ne contactati.